Блог / Новини текстове

Блоговете повишават авторитета

Блоговете са едни от най-популярните съвременни маркетингови инструменти. Някога приемани само като платформа за себеизразяване, днес те се възприемат като ефективен метод за изграждане на марка и генериране на продажби.

Добре написаният блог е инструмент, който подобрява взаимноотношенията на бизнесите с клиентите им, представя компанията на потенциални нови клиенти и позиционира бранда като експерт в бранша.

Не са необходими технически умения

Софтуерите за администриране на блогове, като WordPress, са предназначени за използване от неспециалисти. Няма технически изисквания за публикуване на постовете ви. Ако вече имате фирмен уебсайт, лесно може да добавите блог към него.

Може да създадете и отделен блог. Уеб разработчиците могат да ви насочат към тема (това е другото име за дизайн на блога), която максимално да отговаря на нуждите ви. Тази тема може да се използва без промени или да бъде персонализирана според вашите нужди.

Блоговете помагат за SEO​

Блоговете, които са интегрирани в корпоративните сайтове, могат да помогнат на тези сайтове да се класират по-добре в търсачките, което пък означава увеличаване на трафика. Тъй като непрекъснато добавяте съдържание към блога си (поне би трябвало да правите така), търсачките забелязват, че сайтът ви е свеж, актуален и информативен.

Блоговете дават възможност да използвате и ключовите си думи – тези, които вашите потенциални клиенти пишат в полето за търсене на Google. Ако продавате, например, детски дрехи, всяка публикация в блога ви може да съдържа ключовата фраза „детски дрехи“, както и подобни на нея фрази, като „модерни дрехи за момичета и момчета“, „дрехи за вашето дете“, „детска мода“…

Този тип съдържание ще ви представи като авторитет по отношение на детските дрехи, както за Google, така и за посетителите ви. Да не говорим, че може да свържете публикациите от блога си към свързани продуктови страници в уебсайта си!

Пишете така, както говорите

Поддържайте блога си свеж като редовно публикувате ново съдържание в него. Публикациите ви могат да бъдат толкова кратки или дълги, колкото искате. Придържайте се към една основна точка или тема в публикация.

Най-популярните блогове днес използват приятелски, разговорен тон. Забравете какво ви е преподавал учителят по български език в гимназията за съдържанието на тезата и правилната структура на изречението. Блогът е далеч по-малко формален.

Вместо това пишете така, както говорите. Вмъкнете в текста малко от себе си. Говорете със страст по темата си или демонстрирайте чувството си за хумор. Не се страхувайте да дадете лична информация (преживявания и чувства, имам предвид, а не номер на лична карта и домашен адрес), тъй като това е най-добрият начин да изградите връзка с читателите си.

Какво да блогвате?

Предстоящите ви публикации в блога ще изискват идеи и творчество. Ще искате да предлагате качествено съдържание, съответстващо на избраната от вас тема – или вашите читатели ще се разочароват и ще изчезнат. Ето 10 идеи, за да започнете:

В допълнение към добре написания текст, направете постовете си визуално привлекателни. Сложете снимки. Разбийте големите блокове тескт с подзаглавия, точки, графики, инфографики, видео.

Възползвайте се от социалните мрежи

Социалните мрежи и блоговете вървят ръка за ръка. Социалки като Twitter, LinkedIn, Google и Facebook са идеални места за споделяне на нови постове и привличане на нови читатели. Вашите най-добри постове могат да станат дори вирусни – чрез онлайн „приятелите“ ви, които ще ги споделят в техните собствени акаунти.

Друг начин за увеличаване на видимостта и привличане на хора в блога ви е да пишете гост-публикации в блоговете на други хора. Да се върнем на примера с детските дрехи. Като собственик на магазин за детски дрехи, може да предложите да напишете гост пост в блог или сайт за родитески теми. Или пък в сватбен блог, ако предлагате официални детски рокли. Възможностите са наистина много.

Всяка гост публикация в чужд блог трябва да завършва с информация за вас, която да ви представя като експерт във вашата област. Тук трябва да има и връзка към вашия блог, за да привлечете посетители в него.

Поискайте помощ за създаване на съдържание в блога си

Пишете редовно нови блог публикации и се старайте тези постове да са с добър контент. Запитайте се дали писането на публикации в блога е най-добрият начин да използвате времето си. И дали това е нещо, което ви харесва да правите. Ако не, тогава помислете за аутсорсинг на тази функция на професионален блог автор.

Можете да определите нивото на участие. Задавайте темите само вие или оставете блог авторът да прави свои предложения. Често външният човек предлага нови свежи идеи, които добавят интересни перспективи към съдържанието на блога и го запазват жив и интересен.

Един съвет. Не позволявайте влошаване на качеството на вашите блог постове. Те не бива да разочароват! Ако постовете ви са скучни, написани са непрофесионално или не предлагат полезна информация, не само ще забележите намаляване на читателите си, но и ще навредите на марката си.

Качеството е важно във всеки аспект на вашия бизнес, включително съдържанието на блога ви. Поддържайте същите високи стандарти за вашия блог, които прилагате за всичко останало.

Свържете се с професионален блог автор

Ако имате нужда от помощ при писането на контент за вашия блог, свържете се с мен. Предлагам блог текстове с високо качество и на достъпни цени. Вземете свежи идеи и отличен текст, който резонира с вашата целева аудитория.

Искате ли професионално написани и интересни блог публикации?