Редактиране на текстове

Не пренебрегвайте съвършенството

Ако сте писали сами текстове за уебсайта си, брошура или важен документ, вероятно поне веднъж сте се усъмнили, че сте се справили отлично, преди да приемете окончателния му вариант. Защото знаете, че качеството на този текст ще говори за вашата интелигентност и вниманието ви към детайлите. Задайте си следните въпроси:

Ако сте отговорили с „да“ на някой от тези въпроси, значи знаете стойността на съвършенството. Не се скатавайте, когато става въпрос за редактиране и коригиране. Професионалният редактор ще подобри вашите текстове, оптимизирайки ефективността им и коригирайки всякакви грешки по тях.

Качеството е от значение, дори и онлайн

Ако някога в някой уебсайт сте забелязали правописни грешки или недобре формулиран текст, значи можете сами да прецените колко вредни могат да бъдат подобни пропуски за имиджа на даден бранд. Динамиката при онлайн публикуването е важна, но тя изобщо не трябва да е за сметка на качеството. Грешките отклоняват вниманието от посланието и от компетентността, която вече сте си изградили (или се опитвате да си изградите).

Бъдещите кленти четат текстовете ви и преценяват бизнеса ви. Да се доверите на професионалист е важно – никой не иска да купува от компания, която не се интересува от подробностите.

Целева промяна на текст

Може би имате текст, който сте взели от някъде, и искате да го адаптирате към нова цел? Текст, който за първи път се е появил във вашата фирмена брошура, например, може да бъде пренаписан като уеб съдържание чрез фокусиране върху ключови думи и обособяване на съответните подзаглавия и абзаци. По същия начин текст, който е бил в уебсайта ви, може да бъде оформен като убедително писмо за продажби.

Може би имате продукт, който има много приложения? С малко творческо редактиране можете да се насочите към различни пазари.

Редактиращият копирайтър може да преработи текста ви така, че да включва основните точки, но да го адаптира според ситуацията и предназначението му.

Адаптиране според езика

Ако текстът ви първоначално е написан на друг език и след това преведен на български, преводът може да звучи грубо, неподредено или нелогично, т.е. да е труден за четене. Може да имате подобен проблем, и ако текстът е написан от някой, за когото българският е втори език.

Един такъв текст няма да се хареса на читателите му. Правилните думи, изрази и формулиране на изказа със сигурност ще направят по-добро впечатление. Те ще помогнат за това потенциалният клиент да ви се довери.

Копирайтърът може да адаптира тексовете ви лингвистично и културно, за да съответстват на вашия целеви пазар.

Вашите писмени ресурси

Нуждаете се от редактор на текстове, на когото можете да се доверите за точна, ефикасна и надеждна помощ при оформянето на вашите писмени материали. Като опитен специалист ви предлагам следните услуги:

Добрите текстове са инвестиция в бъдещето на вашата компания. Те помагат за изграждането на вашата марка и привличане на клиенти.

Свържете се с редактор на текстове

За повече информация относно моите услуги, като редактиране и коригиране на текст, адаптиране според езика и преработка с маркетингово подсилване, се свържете с мен. Аз съм във Варна, но мога да работя с клиенти от цял свят, ако ви трябват текстове за рекламни материали и за уебсайт с версия на български език. Очаквам с нетърпение да работя по вашия проект.

Искате ли професионален редактор да прегледа вашите писмени материали?