Често задавани въпроси

Общи ЧЗВ

Аз съм Силвия Илиева, SEO копирайтър. Ако искате да научите повече за мен, разгледайте страница За мен или вижте профилите ми в LinkedIn или Facebook.

Живея и работя най-вече в град Варна. Но, на практика, мога да работя отвсякъде.

Пиша текстове САМО на български език.

Да, прави сте. Услугите ми не са евтини. Но аз вярвам, че получавате това, за което плащате. С мен избирате един от най-добрите български копирайтъри, с добра репутация, голям опит в професията и с немалки познания за SEO.

Имам стандартен метод за писане на текстове, който прилагам при всичките си клиенти – големи и малки бизнеси и агенции, за които работя като подизпълнител. Той протича по следния начин:

  • Първо ще ви задам по имейл уточняващи въпроси за вашата поръчка – вид, брой, честота, обем, цел, място на публикуване на текстовете. След като получа отговорите от вас, ако е необходимо, ще ви изпратя нов имейл с още въпроси. Целта на всичко това е да имам в писмен вид цялата информация, която ще ми е нужна да си свърша работата.
  • След това ще ви изпратя ценова оферта и срок за изпълнение на услугите ми.
  • При одобрение на цената от ваша страна, ще ви изпратя фактура за плащането.
  • Когато получа парите по фирмената сметка, започвам работа по проекта ви.
  • След това ще напиша пълна версия на всички договорени текстове и ще ви ги изпратя по имейл като документ в Microsoft Word.

От тук нататък ще имате 14 дни срок, за да прегледате текстовете и да ми дадете обратна връзка, за да направя необходимите корекции.

Срокът за изпълнение на вашата поръчка ще бъде посочен в първоначалната ми ценова оферта. Поставям го там, тъй като за повечето клиенти е не по-малко важен от цената.

Ако срокът, който ви предложа, не ви устройва, може да обсъдим други варианти, които ще устройват и двете страни.

В повечето случаи – не. Честно казано, не вярвам, че срещите на живо са по-ползотворни от имейли и телефонни разговори. Напротив, често губят времето и на двете страни.

ЧЗВ за копирайтинг

Копирайтинг означава писане на текстове с рекламна или маркетингова цел. Копирайтърът може да пише обяви, прессъобщения, видео сценарии, имейли, брошури, уеб контент (за сайт), статуси за социални мрежи, блог постове, новини, слогани, продуктови описания, продуктови ревюта… Професионалният копирайтинг гарантира, че ползите от вашия продукт или услуга ще бъдат ясно и убедено представени на потребителите и ще ги накара да предприемат действия – да се регистрират за имейл маркетинг, да купят продукти и услуги, да потърсят повече информация за вашия бранд.

SEO копирайтинг = Search Engine Optimised копирайтинг. Това е процес на внимателно създаване на текстове, които да са едновременно наситени с ключовите думи на бранда ви, но и да звучат интересно и ангажиращо за потребителя.

(прочетете повече в Как да пишете страхотни SEO текстове)

Пиша професионални копирайтинг текстове, откакто започнах да работя в рекламния бранш през 2005 г. От тогава съм писала за безброй големи и малки фирми.

Специализирах се в писането на оптимизирани за търсачки текстове (SEO copywriting), които са професионално направени, за да гарантират на моите клиенти добро позициониране в естествените (не платените) резултати при търсене. Също така имам богат опит в създаването на интересни и убедителни продуктови описания и блог и новини постове.

Имам разумни цени за копирайтинг и ще ви дам изчерпателна оферта преди да започнем работа. Ще се приидържам към нея, така че няма да има неприятни изненади за вас в края на проекта. В сравнение с други копирайтъри в България, моите цени са в средата и в горната част на ценовия диапазон.

Искам 100% предплащане на сумата, посочена в офертата ми, преди да започна работа по проекта. В случай, че текстовете ми не отговарят на изискванията на клиента ми, връщам между 30% и 50% от платеното – в зависимост от конкретната ситуация.

Ще ви дам детайлна оферта, в която е посочено за какво точно ще платите. В офертата ще може да видите цената на всеки отделен елемент.

По принцип, моята крайна цена включва всичко, от което се нуждая, за да напиша текста ви, в т. ч. времето за разговори, чат, имейли, проучване, както и времето за писане, корекции и проверка. Едно от нещата, които клиентите ми харесват най-много, когато работят с мен, е яснотата, която получават в офертата ми.

През годините съм писала за наистина много бизнес сфери – от финанси до право, от медицина до търговия, от технологии до туризъм. Може да видите повече за това тук. Но дори и вашата индустрия да е нова за мен, не се притеснявайте – аз бързо ще се правя с уникалната ѝ сложност. За целта ще задавам въпроси, с които да опозная не само вашата бизнес сфера, но и вашата марка и вашите клиенти.

Обикновено не се изискват срещи лице в лице, освен ако не става въпрос за наистина огромен проект. Като цяло можем да управляваме всичко по интернет и по телефона.

Това, че няма нужда от срещи наживо, е едно от най-привлекателните неща за мен в професията, която съм си избрала. Нищо лично!

Да! Работя за клиенти в цялата страна, а и извън нея. Но само на български език!

Тъй като плащането е 100% предварително, веднага, щом получите окончателните текстове от мен, те са официално ВАШИ! Може да правите с тях всичко, което искате. Но след това не може да искате от мен да ги редактирам и оформям допълнително в рамките на платената в началото сума. Това вече е нова услуга, която се заплаща допълнително.

Това зависи от големината на проекта ви и от заетостта ми с други проекти в конкретния момент. Още в самото начало ще ви дам ясни и определени срокове за всеки етап. Работила съм като ръководител на проекти, затова знам колко е важно да не излизаме от времевите рамки. Затова и за мен сроковете са важни. Един текст от 300-400 думи може да бъде написан за 1 или 2 дни, ако можете да предоставите необходимата ми информация за него предварително.

Моля, свържете се с мен и ще ви дам ориентировъчен срок след обсъждане на проекта ви.

Да! Често клиентите ми намират за по-лесно сами да пишат текстовете си. След това аз просто ги редактирам. Вижте услугата ми Редактиране на текстове.

Моля, свържете се с мен и ще ви дам ориентировъчен срок след обсъждане на проекта ви.

Страхотен въпрос! Трябва да ме изберете, защото не само ще намерите работата с мен приятна и образователна, но и ще получите интригуващи, атрактивни SEO-френдли тексове на цена, която можете да си позволите. 90% от работата ми идва от препоръки и имам много похвали от предишни клиенти. Те са щастливи и мисля, че и вие ще бъдете.

Обадете ми се или ми изпратете имейл чрез моята форма за контакт. Ще бъда щастлива да поговорим за вашия проект и, дори да не работим заедно, аз съм готова да ви дам някои полезни съвети!