Лендинг страници

Целевите страници имат фокусирано съобщение

Лендинг страниците са един от начините да поканите потенциални клиенти във вашия сайт. Професионален копирайтър може да създаде целева страница, която ще изпъкне в интернет хаоса с тясно фокусирано съдържание. Тя трябва да е насочена към определена аудитория и да популяризира един конкретен продукт, услуга или оферта.

Например, да кажем, че имате уебсайт, който представя вашата сватбена агенция. Въпреки че текстът на началната страница е свързан с всички сватбени услуги, които предлагате, може да създадете целеви страници, които описват всяка услуга самостоятелно.

Мислете за всяка от тези страници като за вход, през който може да влезе посетителят. Ето няколко примера за теми на целевата страница:

Можете също така да създете отделни целеви страници за различни типове клиенти. Партитата преди сватбата са предназначени както за булката, така и за младоженеца. Това, на практика, са два различни пазара и всеки от тях заслужава своя собствена landing page.

Посветете отделна информативна и полезна страница на всяка от тези теми и ще привлечете посетители, които се интересуват от тази конкретна ниша. Освен това, като подчертаете всеки елемент поотделно, затвърждавате името си на специалист в бранша, което е ефективна маркетингова стратегия.

Как посетителите намират вашата целева страница

Целева страница е всяка страница, която получава трафик от някъде, различен от другите страници в уебсайта ви. Най-често това е свързано с резултатите от търсенето и рекламите тип плащане на клик като Google Adwords, които позволяват насочване на трафика към конкретен URL адрес (уеб адрес), таргетиращ съответните посетители.

Посетителите могат да влязат в целевата ви страница, след като кликнат на връзка от онлайн реклама, електронна поща, социални медии като Twitter или Facebook или друг вид насочена реклама.

Елиминирайте разсейването

След като посетителите влязат на целевата ви страница, трябва да сте сигурни, че информацията, която ще намерят там, отговаря на техните очаквания. Трябва да говорите по темата и нищо друго. Ако отговаря на техните нужди, те няма да кликнат на бутона „Назад“ и скоро ще имате потенциален купувач.

Идеалната целева страница трябва да има ограничени възможности. Функции като навигационно меню, странична лента и връзки към вътрешните страници ще отклонят вниманието от целта на вашата landing page. Целевите страници увеличават конверсиите, когато са фокусирани върху една маркетингова цел.

Превърнете посетителите в потенциални клиенти

Когато са правилно написани, целевите страници превръщат посетителите в потенциални клиенти. Дори ако не планират да купят продукта ви точно сега, проявеният интерес е добър знак. Когато решат да купят, те вече ще имат предвид вашия сайт, вашата фирма, вашия продукт или услуга.

Искате ли да разберете колко добре работи вашата landing page? Проследявайте анализите си, за да видите колко посетители са я отворили, колко време са останали на нея и колко проявяват интерес (например оставят имейла си някъде в страницата ви, за да може да получават от вас още реклами).

Доказана формула за успех на целевата ви страница

Доказаната формула за успех на целевата ви страница трябва да включва следните елементи:

При дълги целеви страници повторете призива за действие на няколко места. В долната част на страницата вашият call-to-action трябва да повтаря основната полза на продукта или услугата, за да приключи сделката успешно.

Свържете се с копирайтър на целеви страници

Елементите на ефективната целева страница са много – може би ще сте ентусиазирани да напишете някои от тях сами. Но, ако предпочитате да наемете професионален копирайтър, който знае как да постигне резултати със завладяващ контент на landing page, ще се радвам да се свържете с мен.

Работя в широк спектър от бизнес сфери и предлагам силни текстове за целеви страници на добри цени, което осигурява солидна възвръщаемост на инвестициите.

Също така, мога да работя ефективно с вашия уеб програмист, така че да получите най-добрата услуга.

Да поговорим за проекта на вашата лендинг страница.