Качествен копирайтинг – да. Но и снимките са важни!

Тъй като вярвам в силата на уникалното съдържание в сайтовете – една сила, която (ще) става все по-силна – преди няколко месеца реших да насоча основната си дейност именно към това: SEO копирайтинг за уеб.

И така, няколко месеца по-късно, аз пиша текстове за сайтове, за социални медии и социални мрежи, за различни клиенти и с различно предназначение. Целта, основната, винаги е продажба (няма какво да се лъжем).

Тук обаче ще пиша за нещо друго. Не за думите, а за снимките.

Думите – да, трябва да са правилните, точните, ясните, подходящите, УНИКАЛНИТЕ, call-to-action.

Снимките – да, те също трябва да са такива, като акцентът искам отново да го поставя на УНИКАЛНИ.

Какво означава уникални снимки в сайта?

 • Снимки с вас – буквално! вие да сте на снимката – вие лично, екипът ви, офисът ви.
 • Ваши снимки – такива, които сте правили вие или човек от вашия екип ЛИЧНО (на продуктите ви например) – дори снимките да не са с идеално качество, ще покажат, че държите да сте честни като показвате истината и като не нарушавате чужди авторски права,
 • Снимки, снимани за вас и за вашия бизнес – такива, които е заснел професионален фотограф, нает, за да покаже „истинското ви лице“, истинските ви продукти и услуги.

Защо?

 • За да се откроите измежду всички останали, които в страница „Екип“ в сайта си са сложили просто-някаква-снимка.
 • За да покажете, че сте (съвкупност от) хора, а не юридическо лице, че носите тениски или ризи – също като клиентите си, че косата ви е дълга – като на половината от тях, или къса – като на другата половина, че (е възможно да) имате дете, куче, гривна Шамбала и пр.
 • Защото линковете със снимка са едни от най-често споделяните във facebook и в linkedin и ще е добре вашият линк с уникалната снимка в него да се открои на стените на вашите „приятели“.
 • За да покажете на клиентите си, че те са важни за вас – толкова важни, че не искате да се криете от тях, не искате да се преструвате на такива, каквито не сте, а сте истински професионалисти, на които могат да разчитат.

Задължително ли е да се инвестира в УНИКАЛНИ снимки за уеб?

 • Не.
 • Печелившо и професионално е.

Решението е ваше.

7 comments

 1. seo Андрей Димитров

  Здравейте, във втория абзац на статията, anchor text-а „клиенти“ има сгрешен адрес и връща грешка 404.

 2. Silva Forest

  Здравейте!
  Благодаря много за включването. Оправих линка.
  Ще се радвам да ви е харесал текста и отново да ме посетите. 🙂

 3. полина

  А пък аз като един дизайнер тук ще изкоментирам, че първо дизайнера трябва да си свърши работата качествено, тоест – лесно четим шрифт, подреждане на страницата за по-удобно преглеждане на съдържанието и т.н.
  И по темата – изключително са ми интересни тези сайтове, които продават скъпи стоки, а нямат изобщо снимки, или имат някакви за отбиване на номера. На какво изобщо се надяват… Така че права си, за снимките… но пък както са го казали братята американци – Content is King. 🙂

 4. Silva Forest

  Здравей и на теб, Поли. 🙂
  За съжаление все още има дизайнери, които се стараят да покажат колко много знаят и могат, с колко ефекти могат да направят един дизайн, колко шарено може да бъде, динамично, мигащо… А това не е никак добър дизайн, защото е… неизползваем.

 5. Varadinov

  Можете да добавите още едно защо, като прочетете линка от името ми. Роботите разпознават копирани снимки и това влияе негативно на нашата seo кампания.

Comments are closed.