Защо копирайтърът е важен за вашия бизнес?

Много пъти съм писала за това колко са важни висококачествените текстове в сайта. Виждам в работата си, че все повече бизнеси го разбират и признават. Но това, което често се пренебрегва, е фирменото съдържание извън сайта – в блога, в имейл бюлетина, в корпоративните видеа.

А тези бизнес текстове не са по-малко важни и също имат ефект върху успеха на компанията.

Текстовете във фирмения блог

За текстовете в официалния си корпоративен уебсайт бизнесите наемат професионален копирайтър, който знае какво прави.

За „обикновените“ блог постове обаче шефът не рядко разчита на някой от редовите служители в компанията, на който изобщо не му е това работата.

Резултатът от това безхаберие, да – безхаберие! – е:

  • скучни, нечетими и неграмотно написани текстове с лоши пунктуация и правопис;
  • чести и продължителни паузи между постовете, поради невъзможност на преквалифицирания в копирайтър служител да измисля постояно интересни и полезни теми;
  • спадане на доверието в компанията.

Текстовете в бюлетина

Фирменият бюлетин се получава от десетки, стотици, хиляди клиенти и потенциални клиенти на компанията. Е, не смятате ли, че е безразсъдно да ги принуждавате да четат текстове, измислени и написани от някой служител, който има съвсем други умения, знания и интереси? Различни от копирайтинга.

Фирменият бюлетин трябва да е качествено написан и съставен, тъй като той може да има огромно влияние върху бизнеса.

Бюлетинът е страхотна възможност да напомняте периодично за себе си, но по-важното е, че той може да ви помогне да изградите клиентско доверие към фирмата ви. Може да ви съдейства да реализирате продажби. Ето защо, ако не е направен с необходимия професионализъм, за вашия бизнес това ще е поредната пропусната възможност и подкопаване на имиджа.

Текстовете във видеата

Все по-голяма сила набират видеата като част от корпоративния онлайн маркетинг. Не подценявайте текстовете в този инструмент. Имате изключителни идеи за това как най-добре да разкажете историята си? В такъв случай не оставяйте копито за видеото в ръцете на аниматора или на режисьора – може би няма да получите продукт, с който да постигнете очаваните високи резултати.

Следващият път, когато стартирате онлайн маркетингова кампания, помислете добре дали да пренасочите копирайтинга към служителите си, на които не им е това работата, или да наемете специалист копирайтър да ви напише текстовете.

Ако тази статия ви е харесала и мислите, че е полезна, ще се радвам да я споделите.

1 comment

Comments are closed.