Съвети за оформяне на страница Контакти

Какво ви е мнението на страница Контакти? Какво е нейното съдържание във вашия сайт? Важна ли е тя според вас или може да бъде пренебрегната?

Истината е, че страница Контакти, която масово не се използва оптимално от бизнесите, е много важна – понякога дори повече от основните страници Начало, За нас, Услуги. Често на тази страница приключва продажбата – моментът, в който клиентът позвънява / пише писмо / изпраща запитване. Което значи, че е проявил интерес към вашите услуги или продукти.

За да извлечете максимални ползи за бизнеса си от страница Контакти, трябва да знаете какво да включите в нея. Ще ви дам няколко идеи в този

списък със задължително и пожелателно съдържание на страница Контакти:

 1. Посочете името на фирмата и предмета на дейност в горната част на страницата. Много хора прескачат основните раздели на сайта и веднага отиват на страница Контакти – не пропускайте да им дадете тази важна информация и тук.
 2. Напишете подробно пощенския си адрес, включително пощенски код, номер на сграда, номер на офис.
 3. Публикувайте карта с местоположението на офиса / магазина / производствената база. Картата може да бъде взета от Google Maps или някакви други готови карти. Ако се налага, публикувайте две карти – една с указания за шофьорите и една за пешеходците.
 4. Не забравяйте GPS навигацията – собствениците на автомобили ще оценят тази информация.
 5. Публикувайте всички телефонни номера за връзка с фирмата ви и с различни нейни служители. Към всеки номер е добре да напишете името на съответния служител, който ще бъде полезен на потенциалния клиент. Например: 0894 354 800 – Силва Форест, копирайтър.
 6. Не забравяйте за алтернативните начини за комуникация: скайп, социални мрежи.
 7. Имейл адресът също е задължителен. За да сте максимално полезни на клиентите, направете връзката активна.
 8. Форма за обратна връзка – много удобен за ползване инструмент, чрез който може да се изпрати запитване или да се направи поръчка без да се излиза от сайта. Просто се попълват няколко полета – име и фамилия, телефон за обратна връзка, електронна поща, запитване/съобщение – това е напълно достатъчно за първи контакт.
 9. Ако имате регионални офиси в няколко града, не ги показвайте на една безкрайна страница – за клиентите това ще бъде объркващо. Направете сортиране по град. Това е много удобно за банки, кабелни оператори, куриерски фирми, национални вериги супермаркети и т.н.
 10. Ако отделите ви са разделени по видове клиенти – физически лица и юридически лица, дайте и тази информация със съответните контактни данни за всеки отдел.
 11. Не забравяйте да включите и работното време на вашия офис / склад / търговски обекти. Много клиенти се интересуват и от това.
 12. Ако работите с много контрагенти, в страница Контакти може да публикувате и банковата си сметка.
 13. За да улесните потребителите със смартфони и таблети, в страница Контакти публикувайте и QR код, в който сте кодирали името на фирмата, пощенски адрес, имейл, телефон.
 14. Шофьорите ще оценят, ако им дадете информация за това, дали им е подсигурено паркирането на автомобилите – паркинг пред магазина ви, платен паркинг наблизо, закрит паркинг и т.н.
 15. Call-to-action – не забравяйте призива за действие! Дори на тази страница той е много важен!
 16. Оформете добре и футъра на сайта – в него също може да сложите основните контактни данни на вашия бизнес, за да бъдат видими постоянно, независимо от това коя страница разглежда посетителя в сайта.

Ако ви трябва моята помощ, потърсете ме.

Ако тази статия ви е харесала и мислите, че е полезна, ще се радвам да я споделите.

2 comments

 1. Silva Forest Copywriting – Сайт на една страница срещу традиционен сайт: колко страници трябва да има вашият сайт?

  […] Това е една проста страница с цялата контактна информация, която посетителите могат да използват, за да се свържат с вас. Най-малкото трябва да се посочат телефони и имейли, а можете да напишете и съкратена информация за услугите си. Вижте още съвети за оформяне на страница Контакти. […]

Comments are closed.