5 причини защо вашите текстове не работят (и как да промените това)

Защо след като сте положили огромни усилия, създали сте отлично съдържание и сте дали стабилни и обвързващи обещания, не виждате реализациите, които искате?

Всеки бизнес е различен, но има проблеми, които се появяват отново и отново. Така че е добре да решите няколко от тях, за да се радвате на повече и по-големи успехи.

Не забравяйте, че писането на ефективни текстове може да не стане естествено при вас. Това, както много други неща в живота, изисква практика, опити и… провали.

Ето няколко неща, върху които да се съсредоточите.

#1. Клиентите не искат това, което имате.

Това е болезнено. Но, ако проблемът във вашия маркетинг е точно този, няма нито една копирайтърска техника в света, която може да ви помогне. Понякога, когато влагаме ужасно много страст в една идея, забравяме, че нашите клиенти може да не споделят тази страст.

Творческите натури (изобретатели, създатели, откриватели) особено много страдат от това. Те отделят много време за създаване и обмисляне на тяхното уникално и завладяващо нещо, дори живеят с него и заради него. Но… никой друг не намира въпросното нещо за повече от интересно.

„Уникалното“, в действителност, често е с червен флаг. Ако друг не предлага това, което предлагате вие, това може да е знак, че никой не иска да има това нещо. Конкуренцията е прекрасно нещо, защото тя е знак, че за вашето нещо ще има купувачи.

Може да вярвате, че вашите клиенти се нуждаят от продукта ви, но това не значи, че го искат. В много случаи „искам“ бие „трябва ми“.

Имате две основни възможности: да предложите нещо, което повече хора искат, или да изградите мост между нещо, което клиентите ви искат, и това, което вие предлагате (това е трудният начин). Често има начин да сблъскате желанията на клиентите с ползите, които вашият продукт предлага.

#2. Клиентите са объркани.

Ако сте сигурни, че вашата таргет група иска това, което предлагате (защото имате успешни конкуренти), но реализациите ви все още са слаби, това може да значи, че клиентите ви са твърде объркани, за да направят покупка.

Обърканият ум не купува.

Всъщност, обърканият ум не прави почти нищо. Когато сме изправени пред твърде много възможности за избор, прекалено много решения, твърде много странична информация или дори пред дизайн с твърден много елементи, ние замръзваме. Може би предлагате твърде много опции, които, вместо да привличат, е твърде вероятно да отблъскват.

#3. Клиентите ви не могат да видят цялата картина.

Друго нещо, което убива продажбите, е това, че клиентите не могат да си представят всичко.

Клиентите не са в състояние да визуализират за себе си какво ще направи за тях вашият продукт. Така че нарисувайте картина в тяхното съзнание – използвайте много сензорни подробности, като цвят, допир, мирис, звук. Предизвикайте реално въображението и мисленето им.

Опишете как вашият продукт ще подобри живота им. (Посочете ползите от продукта си на ясен, разбираем език.)

Не забравяйте, че продажбата е преди всичко комуникация и предаване на информация по правилния начин. Сигурни ли сте, че предавате посланието си ясно?

Трябва да сте абсолютно сигурни, че текстовете, с които продавате, съдържат най-малко следните три неща:

  • това, което предлагате / продавате.
  • това, с което вашият продукт / услуга ще е полезен за клиентите ви.
  • това, което очаквате клиентите да направят (призив за действие): купете, поръчайте, обадете се.

#4. Не приканвате към действие.

Това е любимото ми, защото е най-лесно, а най-често се пропуска.

Знам, че изглежда странно, но ако изрично поискате от вашия потенциален клиент да кликне върху линка, да набере номера, да попълни контактната форма и т.н., за да затвори продажбата, е много по-вероятно да го направи. (Отколкото, ако не поискате.)

Връзките „кликнете тук“ или „прочетете повече“ всъщност водят до по-често кликване. Странно, но е истина.

Всеки убедителен текст, колкото и малък да е той, се нуждае от много категоричен призив за действие.

#5. Клиентите не ви вярват.

Клиентите може да искат това, което имате. Може ясно да си представят всичко (ползи, перспективи). Може да знаят точно какво трябва да направят, за да получат продукта ви. Но не предприемат нищо.

Защо? Подсказвам: Клиентите ви вече са вземали преди подобно решение, което се е оказало неправилно, и сега се страхуват да не се почувстват като идиоти.

Не го приемайте лично – живеем в епоха на предателство. Сред всички съвременни политици и компании е освежаващо (и изненадващо), когато се намери някой, който да не лъже.

И така, как да спечелите доверието на клиентите?

Вие вече знаете отговора на този въпрос – можете да изградите доверие във вас чрез създаване на убийствени текстове и контент изобщо. И да бъдете честни и открити, разбира се.

Вариант е да се свържете с копирайтър, който да създава за вас и вашия продукт страхотно съдържание.

Ако тази статия ви е харесала и мислите, че е полезна, ще се радвам да я споделите.